OVER MIJ

Joyce Hoek-Pula

Joyce-Hoek-Pula-Doula-services-AmsterdamBevallen (en ouderschap) is een life event, die verstrekkende gevolgen heeft in het leven van de moeder, het kind en de andere familieleden. Mijn wens is dat iedere zwangere/ouder goed kan terug kijken op de bevalling, dat is waar ik mij voor inzet, met hart en ziel.

Wanneer de vrouw de mogelijkheid heeft om invloed uit te oefenen op de omstandigheden van haar bevalling, zij / hij / hen haar rechten weet in het zorgstelsel, zij op een empathische, bekrachtigende manier ondersteund wordt door haar partner, zorgverlener(s) en eventueel andere aanwezigen, wanneer zij de regie behoudt en degene is die uiteindelijk beslist, denk ik dat dit mogelijk is.

“A birth of a child into this world can be raw, light, sweet, astonishing, loud, wild, painful, traumatic, silent, of stunning beauty; I hope I contribute in the work that I do, just a little bit, to make the entry of the child into the world, of the woman becoming a mother, the partner becoming a father or mother, a little smoother, gentler, with trust and loving support.”

Wie ben ik

Mijn naam is Joyce Hoek-Pula. Sinds 1998 geef ik massages en ik heb tot 2015 yogales gegeven. Na de geboorte van mijn dochter in 2000 ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in zwangerschap en geboorte. Zo ben ik in 2002 zwangerschapsyoga en babymassage gaan geven en ben ik nu 14 jaar doula. Vanaf 2015 leidt ik doula’s op, bij BiA Doula Training (voorheen JJ Doula Training), waarvan ik sinds 2021 ook mede-eigenaar ben.

Hoe meer ik me in dit werk verdiep, hoe meer ik erdoor gegrepen wordt. Zwangerschap en geboorte zijn zeer intense periodes in het leven van de zwangere en ook de partner. De ouders hierin in bij te mogen staan is een eer en diep vervullend.

De basis van waaruit ik werk is spiritueel van aard; dit is waaruit ikzelf mijn inspiratie, voeding en kracht haal. Het is een innerlijke beleving die voor mij geen uiterlijke vorm nodig heeft. In mijn werk als doula stem ik me af op de behoeften van mijn cliënten – en meestal ben ik dan ook overwegend nuchter, praktisch, invoelend en met een dosis humor aanwezig.

Verder ben ik van 2011-2017 actief geweest in Stichting Geboortebeweging, een diverse groep moeders en professionals die zich inzet voor de rechten van de vrouw tijdens zwangerschap, bevalling en de eerste periode daarna. Zie: geboortebeweging.nl en facebook.com/GeboorteBeweging.

Ook heb ik het internationale congres Human Rights in Childbirth mede georganiseerd dat plaatsvond in Den Haag 31 mei-1 juni 2012. Zie: http://www.humanrightsinchildbirth.org/event/hague-2012.

Ik heb een aantal blogs geschreven zie: doula-blog/joyce, en een artikel over de doula:  vngk.nl/cirkel_van_v(ert)rouwen.htmlCirkel van v(ert)rouwen pdf.

Dankbaar

Ik ben al mijn leerlingen, moeders, vaders, baby’s en docenten zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben en mij zodoende de gelegenheid hebben gegeven van ze te leren en te ontvangen.

Achtergrond en trainingen

Mijn yogaopleiding en massageopleiding heb ik gedaan bij Ganga Hoogendoorn, de zwangerschapsyoga bij Samsara en verder zelf ontwikkeld, de ayurvedische babymassage bij dr. Alaknanda Rao, aromotherapie bij José Zwanenveld en Harmen Rijpkema (Chi-instituut), doula-opleiding bij Debra Pascali-Bonaro (DONA) en Barbara Harper (Gentle Birth Guardian Training) en bijscholingen bij Jacky Bloemraad-De Boer en Jennifer Walker (Advanced Doula Skills), Barbara Harper (Embracing the Miracle en Bevallen in water), Françoise Freedman (Birthlight Postnatal Yoga), Rien Verdult (Hechting), Sabina Arevalo en Thea van Tuyl (Rebozo) Anna Verwaal (From Womb to World), Sheila Kitzinger, Kerstin Uvnäs-Moberg (werking oxytocine), Gail Tully en Jennifer Walker (Spinning Babies®), Ina May Gaskin, Penny Simpkin (When Survivors give Birth), Angelina Martinez Miranda (Post Partum Doula Skills), Irena Veringa, Ben van Cranenburgh, Diana Koster (Baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief), Lucy Trend / Wellmother (Shiatsu Pregnancy Massage), Medische en psychosociale basiskennis, Energieschool, Trauma Coaching, Sorag Akademie, Trauma – live online course met Bessel van der Kolk, Hungry Ghosts, Amy Wright Glenn

Erkend lid Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’sNBvDlogo

Ik ben een gecertificeerde doula en lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. Daarmee onderschrijf ik ook de gedragscode voor doula’s: nbvd/gedragscode en voldoe ik aan de kwaliteitseisen: nbvd/richtlijnen en kwaliteit.

Doula Fonds / Community Doula

Van elke begeleiding stop ik €50,- in een apart potje om zwangeren te begeleiden die mijn tarieven niet (volledig) kunnen betalen. Ik geef ofwel mijn diensten tegen een gereduceerd tarief, of ik ondersteun helemaal zonder financiële compensatie (eventueel is het uitruilen van diensten mogelijk). Dit doe ik sowieso 1x per jaar, en ik hoop dat door het in het leven roepen van een fonds, dat ik dit vaker kan gaan doen.

Mocht je willen doneren aan dit fonds, wat uiteraard bijzonder welkom is, dan kan je je bijdrage aan mij overmaken op bankrekeningnummer: NL21 KNAB 0405 8208 52, met als omschrijving ‘ten behoeve van het doula fonds’

 

LET'S TALK

Contact me with your wishes and let's talk about how I can support you...

Contact Us

Vragen?