VOORBEREIDING ZWANGERSCHAP & VOOR DE BEVALLING

MASSAGE: ZWANGERSCHAP & KRAAMBED

Toen ik een jaar of 7 was, masseerde ik voor het eerst de voeten van mijn moeder. Ik kan het me nog herinneren alsof het de dag van gisteren was (ze had van die pantykousjes aan, waardoor je ook zonder olie goed kon wrijven). Ik ben nooit opgehouden met masseren; in 1998 ben ik het ook beroepsmatig gaan doen.

De meeste mensen vinden het fijn om gemasseerd te worden (maar niet iedereen!); in veel culturen worden baby’tjes al vanaf de geboorte ingewreven/gemasseerd. Het is een weldaad voor je huid, je organen, spieren, weefsels, je gemoed, je geest, je ziel.

Zwangerschapsmassage is vooral gericht op ontspanning en verlichting; maar dat wil niet zeggen dat het ‘poezelig’ is: ook als je zwanger bent kunnen schouders, heupen, benen en rug heerlijk gekneed worden.

In het kraambed, afhankelijk van hoelang geleden je bent bevallen, is de massage vaak wat minder stevig. Dan is het een weldaad om je lichaam weer meer als een geheel te voelen. Laatst zei een pas bevallen moeder tegen me: “door op deze manier weer in m’n lichaam te voelen, krijg ik ook meer vertrouwen”.

Ik masseer bij je aan huis, op je bed. Ik neem doeken en olie mee; van jou heb ik meestal nog twee (grote) handdoeken nodig en een (fleece)dekentje. Zorg dat de kamer waarin je gemasseerd wordt voldoende warm is!

De tarieven voor de massage kun je hier vinden.

Massage- zwangerschap en kraambed

LET'S TALK

Contact me with your wishes and let's talk about how I can support you...

Contact Us

Vragen?