Bevalling: voorbereiding

Vanuit mijn ervaring als doula en zwangerschapsyogadocent, bied ik voorbereidingssessies op de bevalling aan, op maat, naar behoefte van de zwangere en haar partner. Dit kan individueel, of in een (kleine) groep.

Wat kan aan bod komen:
– proces van bevallen (wat kun je globaal verwachten)
– hoe spelen context en hormonen een rol
geboorteplan/voorkeuren (wat vind jij belangrijk voor je bevalling)
– ondersteuning van de partner
– hoe omgaan met pijn (hierover geef ik ook 1x per maand een interactieve avond: Baringspijn: Wat Nu?!)
– acupressuur
– massage tijdens bevalling (aanleren aan de partner)
– adem, houding, visualisatie, ontspanning, mindfulness
– eventueel afsluiten met deelmassage en/of cuppingmassage (cuppingmassage is een techniek vanuit de Chinese traditionele geneeskunde, die vanaf week 37 toegepast kan worden om onderrug en bekken te openen.

Vorige bevallingservaring
Als je eerder bent bevallen, kan het nuttig en soms heilzaam zijn om een van de bijeenkomsten te besteden aan het doornemen van de vorige bevalling. Wanneer de ervaring moeilijk was, of zelfs traumatisch, kunnen we kijken naar hoe je je op de volgende bevalling kunt voorbereiden, zodanig dat dit een betere ervaring kan worden.

Verder bied ik ook de volgende specifieke sessies aan:
Spinning Babies: hoe creëer je balans in je lichaam, om zo optimaal mogelijk de bevalling in te gaan

Stuitligging: je baby ligt met het hoofdje naar boven, en je overweegt eventueel een uitwendige versie. Met specifieke oefeningen, moxa en massage kan je baby uit zichzelf draaien, en/of creëer je een goede uitgangssituatie voor de versie.

Overtijdsessie: je bent voorbij de 41 weken, je verloskundige spreekt over strippen, of overdracht aan ziekenhuis om in te leiden, en dit is wat jij ook wilt. In deze sessie doe ik een combinatie van acupressuur, voetmassage, openen van de onderrug/bekkengebied (massage en/of cupping massage), die het lichaam voorbereiden op wat komen gaat, en eventueel net dat zetje geven om spontaan te gaan bevallen.

Gebroken vliezen en geen weëen: de vliezen zijn spontaan geopend, je verliest vruchtwater, maar de weëen komen niet (krachtig) op gang. Deze sessie is als de overtijdsessie: een combinatie van acupressuur, voetmassage, openen van de onderrug/bekkengebied (dmv massage en/of cupping massage). Vaak komen de weëen op gang na deze behandeling.

Je kunt de tarieven hier vinden.

LET'S TALK

Contact me with your wishes and let's talk about how I can support you...

Contact Us

Vragen?