OVERZICHT

AANVULLENDE
DIENSTEN

DIENST

Geboorteplan /
Voorkeuren

Steeds meer zwangeren maken een geboorteplan, of liever gezegd geboortevoorkeuren (een bevalling kun je immers niet plannen). Dit is een document waarin je opneemt wat jij verwacht van de zorg die je van je borgverleners ontvangt, en waarin je aangeeft wat voor jou in jouw bevalling belangrijk voor je is. 

stuitligging

DIENST

Stuitligging

e baby ligt in je buik met het hoofdje naar boven en de billen naar beneden, en je overweegt eventueel een uitwendige versie. Met specifieke oefeningen (onder andere vanuit spinning babies), moxa en (cupping)massage kan je baby uit zichzelf gaan draaien, of creëer je in ieder geval een goede uitgangssituatie voor de versie.

DIENST

Overtijd

Je bent voorbij de 41 weken, je verloskundige spreekt over strippen, of overdracht aan ziekenhuis om in te leiden, en dit is wat jij ook wilt, dan kun je overwegen deze sessie te doen. In de sessie doe ik een combinatie van acupressuur, voetmassage, openen van de onderrug/bekkengebied (massage en/of cupping massage), die het lichaam voorbereiden op wat komen gaat, en eventueel net dat zetje geven om spontaan te gaan bevallen. De acupressuurpunten kan ik ook aanleren aan de partner.

zwangerschap overtijd wat te doen

DIENST

Babymassage

Veel moeders vinden het fijn hun babietje te masseren, maar weten niet altijd hóe. De meesbabymassage bij saskia thuis 5te babietjes vinden het héérlijk om vaak op deze manier aangeraakt te worden. Babymassage heeft vele voordelen, variërend van het stimuleren van de doorbloeding, het tot rust brengen van de darmen, tot een algeheel voel van wel-zijn en het je geborgen voelen.

ONDERSTEUNING

Borstvoeding
ondersteuning

Je bent net bevallen, en het valt je wat zwaarder dan je dacht. Misschien heb je een lange, moeilijke bevalling gehad, of hebben jij en je kindje wat meer tijd nodig om de borstvoeding onder de knie te krijgen. Je voelt tegenstrijdige emoties, van uitzonderlijk gelukkig, tot spontane huilbuien en een gevoel van ‘is dit het nou?’

borstvoeding

OVER MIJ

Joyce
Hoek-Pula

Mijn naam is Joyce Hoek-Pula. Na de geboorte van mijn dochter in 2000 ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in zwangerschap en geboorte. Zo ben ik in 2002 zwangerschapsyoga en babymassage gaan geven en ben ik nu 14 jaar doula. Vanaf 2015 leidt ik doula’s op, bij BiA Doula Training, waarvan ik sinds 2021 ook mede-eigenaar ben.

Hoe meer ik me in dit werk verdiep, hoe meer ik erdoor gegrepen wordt. Zwangerschap en geboorte zijn zeer intense periodes in het leven van de zwangere en ook de partner. De ouders hierin in bij te mogen staan is een eer en diep vervullend.

De basis van waaruit ik werk is spiritueel van aard; dit is waaruit ikzelf mijn inspiratie, voeding en kracht haal. Het is een innerlijke beleving die voor mij geen uiterlijke vorm nodig heeft. In mijn werk als doula stem ik me af op de behoeften van mijn cliënten – en meestal ben ik dan ook overwegend nuchter, praktisch, invoelend en met een dosis humor aanwezig.

Joyce-Hoek-Pula-Doula-services-Amsterdam

LET'S TALK

Contact me with your wishes and let's talk about how I can support you...

Contact Us

Vragen?